NED

Een leuk spel over het internet!

Spoofy is een serious game waarin kinderen leren over de gevaren van het internet. Zo leren ze hoe ze zich online moeten gedragen en hoe ze veilig moeten omgaan met slimme apparaten zoals telefoons en tablets. Leuk, educatief en 100% gratis om te spelen!
SPEEL ONLINE

Voor ouders

Kinderen maken al op jonge leeftijd gebruik van slimme apparaten zoals telefoons en tablets, maar zien vaak niet wat de gevaren hiervan zijn. Spoofy laat spelers zien hoe zij zich veilig en verstandig online moeten gedragen en wat de mogelijke gevaren en problemen kunnen zijn. Het spel leert kinderen altijd om hulp van ouders of leraren te vragen. De teksten in Spoofy zijn volledig ingesproken. Spoofy kan dus worden gespeeld door kinderen die nog niet, of minder goed kunnen lezen.

Hier vindt u aanvullend materiaal om uw kind te begeleiden tijdens het spelen van Spoofy.

Voor docenten

Spoofy is een uitstekende manier om jongere schoolgaande kinderen spelenderwijs verschillende competenties bij te brengen: het spel leert kinderen hoe ze zich beleefd en vriendelijk online kunnen gedragen, maar gaat ook in op het begrijpen van teksten, gevaren vermijden, hulp zoeken en digitaal vaardig worden. De teksten in Spoofy zijn volledig ingesproken. Spoofy kan dus worden gespeeld door kinderen die nog niet, of minder goed kunnen lezen. Het spel is ook geschikt voor peuters en kleuters als het samen met een volwassene wordt gespeeld.

Hier vindt u extra oefeningen voor de klas en materiaal voor de begeleiding van de leerlingen.

Handige materialen